Mobilene du bør holde deg unna

De fleste som har kjøpt, eller vært med på å plukke seg ut en ny mobiltelefon vet at det finnes mange kriterier å velge etter.

Noen velger ut fra pris. At mobilen ikke har kamera, MP3 eller noen andre imponerende teknologiske innretninger spiller ingen rolle – så lenge prislappen er lav.

Selvsagt finnes det også de som befinner seg på stikk motsatt side av skalaen og kjøper mobiltelefon ut fra antall megapiksler, megabyte, andre mega-avanserte funksjoner – og selvsagt en imponerende prislapp.

Er du derimot usikker på hva du har lyst på – og verken er styrt av b-b-billig eller av å ha den mest avanserte telefonen på markedet, har vi i alle fall noen gode råd om hvilke mobiltelefoner du for all del bør holde deg unna.

Det finnes nemlig noen mobiltelefoner som til tross for at pris, funksjoner og utseende oppfyller forventningene ikke er noe særlig å samle på.

En lekker, funksjonsrik mobiltelefon med to timers batteritid, en mobiltelefon som har alt, men som ikke passer ned i lomma, eller rett og slett en mobiltelefon med så små taster at du må frem med forstørrelsesglass for å finne menyknappen er ikke akkurat førstevalgene på vår liste.

Motorola E1000
Motorolas første 3G-telefon som kom til Norge er blant modellene vi ikke roper hurra for. Hadde det bare vært at den er stor, kunne vi nok tilgitt det, men det er dessverre altfor mye annet som også taler mot Motorola E1000.

At navigasjonstasten er både stiv og upresis gjør det vanskelig å bla gjennom menyen og velge hva du skal gjøre. I stedet treffer du helt feil og ender med å måtte gjøre prosessen om igjen – denne gangen i håp om at navigasjonstasten skjønner hva planen din er.

Det aller største problemet er derimot mobiltelefonens batterikapasitet og håpløse lademuligheter. For ikke nok med at batteriet dør etter en halv dag – du kan ikke bruke mobilen mens du lader den opp igjen. Dette er altså ikke noe for deg som forventer å kunne bruke mobiltelefonen mer enn noen få timer av gangen – ettersom den må ha en siesta mens den lader.

Les hele testen her.

LG Chocolate
Det har ikke lykkes helt for LG heller. Målet med LG Chocolate var nok enten å gi oss vann i munnen eller å få oss til å smelte som melkesjokolade på en varm sommerdag, men etter at vi tok av innpakningen var vi heller skuffet.

Den lekre, smekre mobiltelefonen er pen å se på, men så fort du skrur den på og får satt inn SIM-kortet, får du lyst til å legge den tilbake i butikkhyllen – bismaken er nemlig ikke noe særlig.

Det trykkfølsomme tastaturet er altfor følsomt, legge-på-knappen er plassert på siden av telefonen, og både menyer og kamera er hakket under den standarden vi forventer av en såpass dyr mobiltelefon.

Nei, er du ute etter en god mobiltelefon må du nok lete videre.

Les hele testen her.

Nokia 8800
Og bedre skal det ikke bli. Når vi først er inne på lekre, men ubrukelige mobiler tar vi like greit Nokia 8800 i samme slengen. Som LG Chocolate er også Nokia 8800 en svært lekker mobiltelefon. Dessverre for Nokia forventer vi mer enn bare et flott utseende når prislappen kryper opp mot 7000 kroner.

Kameraet kunne med fordel vært bedre, vekten lavere og batterilevetiden lenger, men det vi misliker mest er allikevel de knøttsmå tastene Nokia 8800 er utstyrt med.

For når selv ikke tynne jentefingre klarer å trykke på rett tast – hvordan skal da forretningsfolk med hendene fulle av dokumenter og viktige papirer klare å konsentrere seg på å fingeren på riktig tall.

Les hele testen her.

Samsung i300
Vi hadde store forventninger da den første mobiltelefonen med harddisk kom til norske butikkhyller. Dessverre ble vi skuffet.

For selv om i300 har 3GB lagringsplass er det for mange minus til at vi synes dette er et godt kjøp. Ettersom harddisken aldri ”sover” forsvinner batteritiden fortere enn på de fleste andre mobiltelefoner vi har prøvd. Selv med det største av de to batteriene som følger med, må mobiltelefonen lades før lunsj. Når mye av poenget med en mobiltelefon er at du skal slippe å være plugget i veggen er fem-seks timers batteritid i minste laget.

Et minne på 3GB og god lyd hjelper dessverre lite når telefonen verken har 3G eller EDGE. Skal du fylle telefonen med musikk må du nemlig gjøre dette koblet til en datamaskin. Å fylle telefonen med musikk via GPRS er nemlig ikke å anbefale.

Les hele testen her.

Sony Ericsson W710i
Den siste mobiltelefonen vi fraråder deg å kjøpe er en av de nyeste Walkman-mobilene til Sony Ericsson. Den sporty mobiltelefonen tåler nemlig langt mindre enn den ser ut til.

Da vi hørte at Sony Ericsson hadde laget en sportsmobil håpet og antok vi at Nokia og Siemens fikk selskap i den sparsommelige kategorien ”ekstra holdbare mobiltelefoner”, men det kom snart frem at vi tok feil.

Til tross for et røft utseende tåler den nemlig ikke verken vann eller støv, og er ikke beskyttet noe bedre enn det en helt vanlig mobiltelefon er. For å være ærlig skjønner vi ikke helt poenget med å lage en sporty mobiltelefon som ikke tåler en god dose svette eller en sykkeltur i regnet.

Les mer om W710i her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen