Mobilene ble ikke hacket

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Opera Mobile 9.5 pluss en 3,8 tommers skarp skjerm gir deg en uslåelig surfeopplevelse.
Ingen mobiler falt under Pwn2own i år.

Mobiltelefoner er foreløpig ikke særlig utsatt for verken virus eller hackere, og det er lite som tyder på at du trenger å bekymre deg for sikkerheten med det første.

Under forrige ukes Cansecwest-sikkerhetskonferanse i Vancouver i Canada fikk hackerkonkurransen Pwn2own mye oppmerksomhet. Konkurransen går ut på at deltakerne skal ta seg inn i PC-en via nettleseren. Her ble Apples nettleser Safari avkledd da den ble hacket på intet mer enn ti sekunder.

Samme konkurranse på mobil

Den samme konkurransen ble avholdt på mobilplattformene Android, Blackberry, Iphone, Symbian og Windows Mobile. Reglene var de samme som på PC-hackerkonkurransen, altså var det ikke lov til å ta kontroll over telefonen via tredjepartsprogramvare som for eksmpel Adobe Flash.

Etter to dager var det ingen av smarttelefonnettleserne som hadde blitt hacket. Ifølge Heise Online skjedde dette delvis fordi ingen forsøkte å gjøre angrep på mobiltelefonen før konkurransen nesten var over. Angivelig var det ingen som forsøkte seg før rett før Pwn2own-konkurrasen pakket sammen. Det til tross for at det var en premie på 10 000 dollar (65 000 kr) for hver mobilnettleser som ble hacket.

Hack neste år?

Smarttelefonnettleserne vil imidlertid stille igjen neste år, og det er naturlig å anta at deltakerne har forberedt seg bedre til da.

En hacker påstår å ha oppdaget et stort sikkerhetshull i Iphone, men var ifølge Computerworld ikke villig til å dele den for premien på 10 000 dollar.

Sikkerhetshullet som gjorde at Safari på Mac falt ble ikke prøvd ut på Iphone, da konkurransereglene sier at samme "exploit" ikke kan benyttes to ganger.

(Kilder: heise.de, computerworld.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen