Mobilen viser vei

Mobilen viser vei

Opplysningen 1881 lanserer i dag nærhetssøk på mobilen. Nå kan du finne alt du trenger og litt til på mobilen.

Ryktene om at Telenor, Opera og Fast skal lansere et lokaliseringsbasert søk for mobiltelefoner, har satt fart på Opplysningen 1881s nærhetssøk som Mobilen.no skrev om for noen uker siden.

Kort fortalt er nærhetssøk et tillegg til selskapets mobilsøketjeneste som gir deg opplysningen i lomma.

Java
I første runde har gründerne i Mobile CTI utviklet nærhetssøk for telefoner som støtter java. Videre kommer de til å spesialutvikle også mer avanserte versjoner for 3G-telefoner.

Du trenger altså verken GPS eller en avansert telefon for å finne det du leter etter.

- Telefonen posisjoneres ut fra hvor du befinner deg, og søker du etter hotell vil du få opp en liste over de 10 hotellene som befinner seg nærmest der du er, forklarer Inge Andre Sandvik i Mobile CTI til Mobilen.no

Deretter kan du velge og vrake, få opp telefonnummer til hotellet og til og med få opp kartutsnitt som viser hvor de forskjellige hotellene ligger.

Detaljert
Det er ingen tvil om at en GPS er mer nøyaktig enn posisjonering i mobilnettet. Allikevel oppgir operatørene at 85 prosent av norske mobilkunder er innenfor en nøyaktighet på 500 meter. I Oslo sentrum er nøyaktigheten 100 til 150 meter.

Når du søker, leter programmet i en omkrets på 5 kilometer fra der du befinner deg. Deretter får du en liste over de 10 treffene som er nærmest deg. Er det bare tre kinoer i nærheten av deg får du naturligvis ikke opp mer enn disse tre.

- Fordelen med nærhetssøk kontra GPS er at du ikke har begrensede søkemuligheter, men kan søke gjennom et endeløst antall oppføringer og finne nøyaktig det du leter etter, sier Sandvik.

Inkludert
Nærhetssøk er integrert i Opplysningen 1881s Mobilsøk, og koster derfor ikke noe ekstra å bruke.

Mobilsøk 1881 koster 1 krone per dag, eller altså 30 kroner måneden, og for denne prisen kan du søke ubegrenset i Opplysningen 1881s 7,5 millioner oppføringer – både etter nummer og etter nærhet.

- Operatørene har nylig åpnet for posisjonering. Dette har vi lyst til å dele med forbrukerne ved å vise dem hvordan nettet kan brukes, uten at de trenger å bekymre seg over kostnaden, sier Sandvik.

Vi i Mobilen.no har fått lov til å prøve ut den nye tjenesten de siste dagene, og sitter igjen med gode erfaringer. Etter litt startvansker har vi funnet en rekke bensinstasjoner, matbutikker og barneskoler vi slett ikke visste fantes engang.

Vil du vite mer kan du sjekke ut Opplysningen 1881s hjemmeside, eller send "mobil" til 1881 for å laste ned programmet

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen