Mobilen viser hvor "tampen brenner"

Svenske og tyske forskere har utviklet en mobil teknologi som kombinerer temperaturstyring og GPS-funksjonalitet, står det i New Scientist Tecnology Blog.

Glohett
De brukte et peltier-element koblet til testpersonens albue.(Peltier-elementet bruker elektrisk strøm for å varmes opp eller kjøles ned.) Testpersonen bevegde seg rundt i en ukjent by og brukte dette varmelementet og en GPS-telefon for å finne fram til et angitt punkt.

Peltier-elementet brukte fem forskjellige temperaturer for å signalisere om testpersonen gikk i riktig retning. Varmest betydde at hun gikk i riktig retning, mens de kaldere temperaturnivåene signaliserte hvor mye hun bevegde seg ut av kurs.

Hun fant fram til slutt, men kom med et eget forslag til hvordan de kunne ha styrt temperaturøkningen bedre. Hun foreslo å la temperaturnivåene markere selve distansen til målet.

Nå blir det altså mulig for døvblinde å orientere seg, siden de ikke kan benytte seg av verken kart eller stemmeanvisninger. For andre er det nok bare en teknologisk utgave av "tampen brenner".

Når kjæresten gjør deg varm i buksa
En annen tilnærming til den nye teknologien er å la temperaturen styres av samtalens viktighet.

I rapporten heter det ; "Mens sjefen eller kjæresten gjør mobilen merkbart varmere, vil den forbli kald når moren din forsøker å ringe under et møte". Dette må jo sies å være smart, for da slipper man å finne fram mobilen unødvendig.

Hva om moren din ville si at huset ditt brenner, mens kjæresten ville bare koseprate? Det hadde vært ypperlig å kunne styre temperaturen fra andre enden av røret.  Dersom du ønsker å ringe om noe som er svært viktig, er det bare å skru opp temperaturen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen