Mobilen viktigere enn lommeboka

For en ny undersøkelse viser at nærmere 40 prosent vil velge mobiltelefonen hvis de bare kunne ta med seg én ting når de forlot hjemmet. Under 30 prosent ville valgt lommeboken.

Kriteriet var at de kun hadde mulighet til å ta med seg én eneste ting når de forlot huset i 24 timer.

Er du hyper?
Undersøkelsen ble utført av selskapet IDC på oppdrag fra Nortel, med mål om å finne ut hvor mange som kan bli definert som hyperoppkoblet, skriver Reuters. Konklusjonen er at 16 prosent av de 2.367 personene som deltok i undersøkelsen faller innunder denne kategorien.

Du lurer kanskje på hva som skal til for å bli kategorisert som hyperoppkoblet? Så lenge du har minst syv enheter som brukes til arbeid eller fritid, som mobiltelefon og bærbar PC. I tillegg til jevnlig bruk av minst ni applikasjoner som IM, webkonferanser og tekstmeldinger er også du hyper.

Hvem er mest hyper?
Landet med størst andel hyperoppkoblede brukere er kanskje overraskende nok Kina, mens Canada og de Forente Arabiske Emirater hadde færrest andel. Undersøkelsen viser videre at det forventes at andelen slike brukere øker fra 16 prosent til 40 prosent i løpet av de neste fem årene.

I kategorien under hyperbrukerne finnes brukerne som bare bruker mellom fire og syv enheter og minst seks programmer. Undersøkelsen viste at hele 36 prosent faller inn i denne kategorien.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen