Mobilen vår er verdt 12 millioner

En ny britisk undersøkelse gir et bilde av hvor avhengig mange har blitt av mobiltelefonen sin. Undersøkelsen, som ble utgitt av mobilbutikkjeden Carphone Warehouse, lot 24 mobilbrukere leve én måned uten mobiltelefon.

Undersøkelsen ble gjort delvis ved at deltakerne laget videodagbok fra tiden uten mobiltelefon. Opptakene viser mange forskjellige reaksjoner på en mobilløs tilværelse; alt fra total avslapning til ukontrollert desperasjon.

Dropper 12 millioner
Av resultatene fra undersøkelsen kom det frem at én av tre mobilbrukere ville valgt mobiltelefonen sin hvis det sto mellom den og å få én million pund (rundt 12 millioner kroner).

76 prosent av deltakerne mener at det å ha mobiltelefon er et sosialt krav i dag. Så mange som 85 prosent mener at mobiltelefonen er viktig for å kunne opprettholde livskvaliteten sin.

Deltakerne ble også bedt om å fortelle hvilke andre goder i livet de ville ofret for å få beholde mobiltelefonen. På listen sto blant annet alkohol, sjokolade, sex, te og kaffe.

Men ikke alle i undersøkelsen viste det samme nære forholdet til mobiltelefonen sin. Én av fem deltakere mellom 16 og 24 år, mente at mobiltelefonen ga dem lavere livskvalitet.

Blant de fleste over 45 var det ikke aktuelt å ofre te eller kaffe for å få beholde mobiltelefonen.

I mars i år levde vår journalist Marius Valle én uke uten mobiltelefon. Hvordan det gikk kan du lese mer om her >>

(Kilder: Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen