Mobilen stresser deg

Selskapet easyMobile har gjort en større undersøkelse i England som vekker oppsikt. Store deler av befolkningen svarer at ny teknologi og allskens dippedutter stresser dem mer, fremfor å gjøre hverdagen enklere, slik en samlet industri og reklamenæring hevder. Nesten to tredjedeler av alle de spurte mener at livet var lettere når det var færre teknologiske løsninger i samfunnet.

Undersøkelsen som har tatt for seg byområdene rundt London og mer de mer landliggende områdene i West Midlands, vekker oppsikt hos forskere. - Det er interessant å se at de løsningene som er ment å frigjøre oss nå blir beskyldt for å føre til mer stress, sier Dr. Linda Papadopoulos, Professor i Psykologi ved London Guildhall-universitetet. - På 70-tallet var Det Gode Liv et av de mest populære TV-programmene fordi, vi selv da, ønsket oss tilbake til et enklere liv.

Men også selv unge reagerer på den teknologiske utviklingen verden er vite til. Hele 74 prosent av de yngste personene i undersøkelsen mente at teknologi gjør livet mer komplisert. Omtrent like mange svarte samtidig at de ikke kunne overleve uten mobiltelefonen.

- Mens teknologi som har skullet gjøre livet våres lettere har eksplodert i omfang de siste 30 årene, kan det nå se ut til at folk er blitt enda mer stresset av det å måtte inkludere mer teknologi i livene sine, forstetter Dr. Papadopoulos.

Over 80 prosent av alle briter har mobiltelefon, og over halvparten av dem skal, ifølge rapporten til easyMobile, være av den oppfatning at mobiltelefonen deres er livsnødvendig. Dr. Papadopoulos mener at minibanker, mobiltelefoner og internett er på topp-ti listen over teknologier som er "livnødvendig" for mange, og at denne avhengigheten stresser enkeltpersonene.

(Kilder: The Birmingham Post)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen