Mconfirm gjør det vanskelig å bruke kredittkortet dersom mobiltelefonen mangler. (Foto: SIS)

Mobilen stopper Visa-svindel

Amerikanske Secure Identity Systems (SIS) annonserer nå tjenesten MConfirm, som skal gjøre det vanskeligere for svindlere å bruke kredittkort de har funnet, stjålet eller kopiert.

Konseptet er ganske enkelt: Dersom mobiltelefonen din ikke befinner seg i samme område som kredittkortet, varsles betalingsterminalen om at brukeren må vise ekstra legitimasjon for å få godkjent kjøpet. Med mindre svindlerne er i besittelse av både utseendet til korteieren og andre papirer, vil skurkeskjegget altså sitte ganske fast i postkassa.

Selv om løsningen i første omgang skal lanseres i USA, ville den passet svært bra også her til lands, hvor de aller, aller fleste har mobiltelefon.

Krever ikke GPS

Selv om tjenesten er lokaliseringsbasert, kreves det ikke at mobiltelefonen har innebygd GPS. Istedenfor beregnes posisjonen ut fra avstanden til de nærmeste basestasjonene. Dette er ikke like nøyaktig som GPS, og gjør at svindlere i teorien kan følge etter korteieren og bruke kortet i nærheten, men samtidig åpner det for en mye større brukergruppe for bankene som vil ta i bruk tjenesten.

MConfirm er foreløpig ikke lansert, men SIS har levert inn patentsøknad på løsningen.

(Kilder: I4U, SIS)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen