Mobilen stadig mer populær

Post- og teletilsynet offentliggjorde nylig en rapport som kartlegger det norske telemarkedet. Statistikken viser at antall mobilabonnement stiger, mens fasttelefoni blir mindre og mindre populært. Hele fire millioner mobilabonnement er nå solgt til befolkningen i Norge.

Telenor har hatt et betydelig frafall av kunder, i tillegg til at de har mistet markedsandeler på mobilmarkedet. Tendensene er de samme på fasttelefonmarkedet, der de har mistet markedsandeler til fordel for blant annet Ventelo på bedriftsmarkedet og de nye små aktørene på privatmarkedet. Allikevel har Telenor økt totalomsetningen med seks prosent.

Netcom går ut som den klare vinneren på mobilmarkedet, med en markant økning av både markedsandeler og omsetning. Telenor-rivalen er nå innehaver av 30 prosent av markedsandelen, mens Telenor selv har mistet fem prosent det siste året, og dermed sitter igjen med 57 prosent.

Selv om antallet mobilabonnementer har skutt til værs, er det allikevel mer populært å bruke fasttelefonen til vanlige samtaler. Ifølge rapporten kom kun 13 prosent av den totale taletrafikken fra mobiltelefoner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen