Mobilen som vet best

Å snakke i håndholdt mobil mens du kjører blir slått hardt ned på, både her til lands og andre steder i verden. Mens du tidligere slapp unna med en bot på 1000, må du nå ut med 1300 kroner hvis politiet oppdager deg.

Motorola vil tydeligvis også få en slutt på farlige bilister, for nå jobber produsenten med en mobiltelefon som bestemmer når det er trygt å la en samtale slippe gjennom eller ikke.

Mobiltelefonen er i stand til å avgjøre om du bruker bilen, og handle deretter. Hvis du for eksempel har parkert, vil telefonen slippe alle samtaler gjennom. Er du derimot ute og kjører, vil bare samtaler fra forhåndsbestemte numre slippe gjennom, mens andre som ringer sendes rett til telefonsvareren.

Telefonen er også i stand til å oppdage om du befinner deg i tøffe forhold hvor du bremser og svinger mye. I så fall blir samtlige samtaler sendt direkte til telefonsvareren. Om uhellet skulle være ute og airbagen utløses, så ringer telefonen automatisk opp nødnummeret for deg.

Selv om Motorola på denne måten vil ha tatt kontroll over samtalene dine, har de ikke blokkert deg helt fra omverdenen. Du kan for eksempel fortsatt ringe noen mens du er ute på landeveien.

Telefonen er først og fremst utviklet for å redusere antall ulykker forårsaket av snakkende bilister, og hjelpe oss med å kjøre mer forsiktig.

(Kilder: Engadget, EastValleyTribune)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen