(Foto: NTT Docomo har laget en mobil som leser molekylene dine.)

Mobilen som tester molekylene dine

Hvem trenger vel lege, når du kan bruke mobilen til å finne ut hva som feiler deg? Selv om vi nok ikke bør avskrive nytten av å ha leger rundt om kring helt enda, ser det ut til at du i fremtiden kan bruke mobilen til å stille mer eller mindre pålitelige helsediagnoser.

Nå har den japanske operatøren NTT Docomo, i samarbeid med universitetet i Tokyo, fått laget en mobiltelefon med en innebygget biobrikke. Denne brikken skal være i stand til å trekke ut enkle molekyler fra brukerens svette eller blod og analysere disse. Telefonen kan finne ut om du lider av en rekke sykdommer, og i tillegg måle stressnivået ditt, skriver IT Wire.

Sendes til spesialist

Når telefonens biobrikke har analysert molekylene dine, sendes dataene til en medisinsk spesialist over mobilnettet - naturligvis. NTT Docomo mener at biobrikker i mobiltelefoner kan være praktisk når brukeren ikke har mulighet til å komme seg til lege. Funksjonen kan også forebygge sykdom ved at symptomer oppdages før brukeren selv gjør det.

Når en slik funksjon vil bli tilgjengelig i mobiltelefoner, vites ikke. NTT Docomo og universitetet i Tokyo påpeker at de kommer til å fortsette samarbeidet om å finne praktiske bruksområder til molekulær kommunikasjon.

(Kilder: IT Wire)

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen