Mobilen som tekst-skanner

Det er japanske NEC som sammen med Nara Institute of Science and Technology (NARA) som står for den nye teknologien.

Kort prosess
Det hele fungerer ved at du tar bilder med mobilkameraet ditt av den teksten du ønsker å skanne – resten ordner teknologien: Bildene settes sammen slik at det dannes ett bilde av hele teksten. Deretter leser mobilens programvare dokumentet, og lagrer det som tekst.

Prosessen er lite tidkrevende, og skal kun ta noen få sekunder. En mobil med et en megapixel-kamera som holdes i tyve centimeters avstand fra dokumentet, vil bruke mellom tre og fem sekunder på å skanne en A4 side med tekst.

Opphavsrettproblematikk
Nyhetsmagasinet New Scientist spekulerer i om den nye skanner-teknologien vil skape en opphavsrettslig furore av samme format som de senere årene har rammet musikkindustrien.

Blant annet skal eiere av aviskiosker i Japan allerede ha sett seg lei på folk som prøver å ta bilder av blader og aviser med mobilkameraer.

NEC opplyser til New Scientist at skannermobilene skal utstyres med en alarm som utløses hver gang denne teknologien benyttes – dette for å hindre opphavsrettslige konflikter. Spørsmålet er imidlertid hvilken nytteverdi alarm-funksjonen vil ha i praksis.

NEC og NAIST opplyser i tillegg om at den nye skanner-programvaren ikke er planlagt å kommersialiseres før i 2008.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen