Mobilen som styrer bilen

La gå at Sony Ericsson kom dem i forkjøpet med sin bluetoothkontrollerte knert av en RC-bil. De tre selskapene som nå er gått sammen om en ny styringsløsning kan by på et atskillig mer sofistikert produkt. Ved hjelp av en Motorola-mobil kan du kontrollere alle bilens funksjoner. Dessuten kan du se bilen grafisk på mobilskjermen, høre motorbrølet og kjenne vibrasjonene i mobilen, omtrent som om du virkelig holdt i rattet. I tillegg fungerer push-to-talk-knappen som en slags turboknapp.

PAN-teknologi
Prosjektet ble vist på CES i LasVegas. Nikko er fra før av verdens største leverandør av fjernstyrte leker, mens Motorola er verdens nest største produsent av mobiltelefoner. Freescale leverer teknologien som skal brukes, et såkalt PAN (Personal Area Network) basert på IEEE 802.15.4 standard (trådløs nettverksløsning med kort rekkevidde).

Teknologien er foreløpig bygget inn i en bil som går på fire AA-batterier, og forhåpentlig slipper vi å se den i fjernstyrte fly. Jeg liker ikke tanken på at noen skulle ringe akkurat i det vi er inne i en flott spinn …

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen