Test

Mobilen som nettkamera

Alternativ tekst mangler

Mobiola Webcam

Produsert av: Mobiola
Passer til: Telefoner med Symbian Series 60 og Symbian UIQ
Pris for fullversjon: $11.95
Kjøpes hos Handango

Nettkameraer er vanlig både i både til forretningsbruk og for hyggens skyld. Du kan for eksempel ha videokonferanse med arbeidsplassen din mens du er på forretningsreise, eller hilse på vennen din som bor på den andre siden av verden.

Hvis du vil slippe å drasse med deg et nettkamera overalt, kan du faktisk bruke mobiltelefonen din istedenfor. Programmet som gjør dette mulig heter Mobiola Webcam.

Du kan laste ned to forskjellige varianter av programmet, alt etter om du vil koble telefonen til datamaskinen med blåtann eller USB. I testen vår brukte vi en Nokia N70.

må du installere programmet både på PC-en og på mobiltelefonen. I det du installerer Webcam på PC-en vil det overføres en fil til mobiltelefonen, slik at du slipper å legge inn programmet på begge stedene. På PC-en må du ha operativsystemet Windows for å få Webcam til å fungere.

Hakkete og kornete
Når du prøver å filme litt rundt deg, finner du fort ut at kvaliteten ikke er like bra som på ditt USB-baserte kamera. Kvaliteten er mye mer kornete, samtidig som bildet hakker mer.

Alternativ tekst mangler

Kameraet viser mellom 4 og 15 bilder per sekund, men sjeldent over 10. Til sammenligning viser et vanlig nettkamera helt opp mot 30 bilder per sekund.

Alternativ tekst mangler

Det finnes en innstilling i Webcam som gjør at kvaliteten blir mindre kornete, og at bildet blir skarpere. Ulempen med dette er at bildet samtidig hakker enda mer.

Med denne innstillingen får du ikke mer enn to bilder per sekund, og det er ofte nede i 0,5 fps hvilket vil si ett bilde hvert andre sekund. I denne modusen er det helt horribelt å føre en samtale med nettkamera, og vi skjønner ikke hvorfor Mobiola har implementert muligheten i det hele tatt.

Når du bruker Webcam merker du fort at fotolyset på telefonen din blinker fortløpende, dersom du har det på telefonen din. Dette gjør kvaliteten i mørke lokaler mye bedre enn med mobiltelefoner uten fotolys. Det bruker også mer strøm, og du har ingen mulighet til å deaktivere det.

Samtidig som du bruker nettkameraet ser du hva du filmer på skjermen. Om du har en 3G-telefon med to kameraer, bruker programmet automatisk hovedkameraet på baksiden. Det finnes ingen måte å velge frontkameraet i stedet for.

Webcam over MSN
Når du har satt opp Webcam på PC-en og mobiltelefonen, er det lett å føre en videosamtale over MSN Messenger. Da kan motparten se deg i samtalevinduet sitt ,og hvis vedkommende også har nettkamera vil du naturligvis se video av han eller hun også. Samtidig kan du snakke med motparten dersom begge har mikrofon og høyttalere.

Alternativ tekst mangler
På det øverste bildet brukes Mobiola Webcam

Konklusjon
Totalt sett fungerer Mobiola Webcam greit. Det er imponerende at du kan bruke PC-en til å se rett ut gjennom kameralinsen på telefonen din. Mobiltelefonen har du også til enhver tid med deg.

Vi synes likevel bildet blir for kornete og litt for hakkete. Om du bruker nettkamera ofte, enten i jobbsammenheng eller privat, vil vi anbefale deg å heller drasse med deg et skikkelig kamera. Mobiola Webcam kan likevel fungere som en nødløsning.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen