Mobilen som lar deg se gjennom vegger

Det dukker opp mye sprø teknologi i den østlige delen av verden. Den japanske operatøren og mobildistributøren KDDI har nå vist frem et program som skal gjøre mobiltelefonen din i stand til å se gjennom vegger.

Programmet, som ikke helt overraskende er en prototype, bruker en kombinasjon av GPS-signaler, geomagnetiske sensorer og akselerasjonssensorer for å bedømme hvordan omgivelsene ser ut.

Genererer bilde av omgivelsene

Når telefonen har samlet nok data om omgivelsene, skal programmet generere et bilde av området rundt deg, inklusiv det som måtte befinne seg på andre siden av veggen.

Programmet skal også kunne finne ut om personen som bruker telefonen befinner seg i en bil, ligger på sofaen eller er ute og jogger, ved å registrere kaloriforbruket. For å gjøre dette skal telefonen bruke mikrofonen, av alle ting.

Det ligger i kortene at det enten kreves en drøss med ekstrautstyr eller helt spesielle telefoner for å få programvaren til å fungere, men konseptet burde gjøre seg bemerket hos både skadedyrkontrollen og skattejegere.

(Kilde: Techradar.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen