Mobilen som kjenner deg igjen

Vodafone Japan er ifølge en pressemelding verdens første til å introdusere en mobiltelefon som gjør PIN-koder overflødig. Med den nye ansiktsgjenkjenningsfunksjonen trenger du ikke lenger å trykke inn noen kode, men slipper unna med å se på mobilen.

Da ser den nemlig tilbake, analyserer ansiktet ditt og sammenlikner dette med det bildet som ble forhåndsregistrert da du kjøpte ny mobiltelefon.

På mindre enn et sekund klarer mobiltelefonen ved hjelp av den nye funksjonen å avgjøre om du er den rettmessige eieren av mobiltelefonen, ved å vurdere faktorer som hvordan øyne, øyebryn, munn og andre ansiktstrekk sitter og hvor store de er. Metoden er minst like sikker som fingeravtrykk, og langt sikrere enn dagens firesifrede kodesystem.

Teknologien er utviklet av Oki Electric og har fått navnet FSE (Face Sensing Engine).

Først ut på mobilen
Den første mobiltelefonen med ansiktsgjenkjenning, eller FSE kommer ifølge Vodafone Japan allerede i april. Det er 3G-mobilen Sharp 904SH som i tillegg til å ha ansiktsgjenkjenning også har en rekke andre spennende funksjoner.

ansiktsgjenkjenning
Disse punktene kjenner
telefonen igjen.
Når du åpner Sharp 904SH slår ansiktsgjenkjenneren seg automatisk på, og avgjør om du er telefonens rette eier. Stemmer ansiktsstrukturen skrur telefonen seg på, hvis ikke forblir den avskrudd. Perfekt måte å sikre personlig informasjon på mobilen fra å komme i gale hender.

I tillegg skal Sharp 904H ha både 3,2 megapikselkamera med autofokus, stereohøytalere og støtte for MP3, samt en imponerende skjerm.

Ifølge Vodafone er 904SH den første mobiltelefonen med VGA-skjerm. I korte trekk betyr det at skjermen er krystallklar og har svært god oppløsning. Den 2,4 tommer store skjermen er dermed nok et trekkplaster for Vodafone Japans kunder som kan plukke opp den nye modellen allerede om et par måneder.

Fungerer teknologien bak, vil vi tro at den også trekker vestover og havner på det europeiske markedet i tiden som kommer. Inntil det får vi smøre oss med tålmodighet og tappert taste inn våre PIN-koder.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen