Mobilen som kan redde deg

For plutselig står du på en øde landevei uten batterier på mobilen. Med fem mil å gå i hver retning og sultne ulver i skogholtet er du fort i livsfare.

Nå er kanskje dette scenarioet en smule overdramatisert, men at det i flere tilfeller kan være kjekt med en nødmobil i bagasjerommet er vel noe de fleste kan se for seg.

Vanlige batterier

Japanske Willcom har sett behovet for dette. Selskapet har laget en mobiltelefon for det asiatiske PHS-systemet. Denne telefonen ser ut som en lommelykt og har ikke skjerm. Det geniale er at den drives med strømmen fra to vanlige lommelyktbatterier.

En mobil som kan kjøre på vanlige batterier er uansett interessant i langt flere tilfeller enn det livsfarlige eksempelet ovenfor.

Lite detaljer

Veldig få detaljer om denne mobilen er kjent. Vi vet blant annet ingenting om prisen, hvordan den fungerer i praksis eller hvor lenge den kan gå på batteriene.

Uansett kan kanskje et lignende produkt være en forretningsidé for et norsk selskap. Med litt lobbyvirksomhet kan kanskje staten påvirkes til å kreve en slik telefon i alle biler. De klarte jo å få gjennom at alle skal ha en refleksvest i bilen, så hvorfor ikke.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen