Mobilen som flyvende mus

Det er V-Enable som har utviklet Motion Interface Engine, eller Motion om du vil. Motion er et lite program som er laget for å gjøre enhver kameratelefon om til en PC-mus.

Motion-programmet kan installeres lett på alle mobiltelefoner med kamera. Det lille programmet benytter seg av kameraets linse til å registrere telefonens fysiske koordinater sammen med programmets egne koordinater.

Dette betyr at du kan bruke telefonen som mus uten å behøve noe underlag. Ved å sveive telefonen gjennom luften kan du dermed styre pilen på din PC. Dette åpner for et nytt interaktivt forhold mellom mobiltelefoner og PC'er.

Det lille programmet vil i noen tilfeller være forhåndsinstallert i mobiltelefoner på markedet. I andre tilfeller vil brukerne kunne laste det ned selv fra sin mobiloperatør. Det kreves ingen andre programmer for å bruke Motion. Det spiller heller ingen rolle hva slags oppløsning man har på sitt mobilkamera.

Motion skal også kunne brukes til spill. Hvordan en tjeneste som Motion vil ta seg ut i praksis er uvisst. Det vil antakelig vekke oppsikt når man skal bruke luften som musematte i for eksempel golf- eller bilspill.

Tjenesten er i første omgang tiltenkt det amerikanske markedet, og vil komme i salg i løpet av andre kvartal av 2005. Produsenten har foreløpig ikke gitt noen opplysninger om Motions pris.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen