Mobilen som betaler regninger

Mobilen som betaler regninger

Annonsør­innhold
Les hele saken »
NFC er teknologien som skal gjøre mobiltelefonen til et kredittkort. Egentlig dreier det seg om en egen liten radiosender som sender fra seg en kode som identifiserer telefonen. Programvare i mobilen sørger for at du kan betale på en trygg måte. 

Les også:
Ronaldo til angrep på BenQ
Ingen ville redde BenQ-Siemens 
Det rakner for BenQ


Flyttbart
Det spesielle med løsningen til BenQ er at både NFC-senderen og programvaren som styrer det hele er bakt inn i et micro-SD-minnekort. Dermed kan du trygt bytte mobiltelefon uten å måtte kvitte deg med ”bankkortet” i samme slengen.

NFC er en forkortelse for Near Field Communication (nærsamband). Andre slike NFC-løsninger du kanskje har prøvd allerede er nøkkelkort som du bare fører mot låsen for å identifisere deg og få tilgang. Også automatiserte bomstasjoner benytter slik teknologi.

Når NFC-kortet sitter i mobiltelefonen T80, vil mobilen kjøre programmene som ligger på kortet. Dermed er det åpnet for en rekke muligheter knyttet til alt fra adgangskontroll til elektronisk handel. 

Windows Mobile
T80 er en lekker mobiltelefon med Windows Mobile Phone Edition og en glatt overflate med berøringssensorer på utsiden og tradisjonelle taster under glidelokket. Det er en firebånds GSM-telefon med innbygget WLAN. Telefonen er ventet på markedet mot slutten av året, men med BenQs frynsete rykte spørs det om det finnes noen norsk distributør som vil gjøre avtale med selskapet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen