Mobilen smitter PC-en

Det nye viruset har fått navnet CARDTRP.A, og er i stand til å infisere og ødelegge mobiler som benytter Series 60-grensesnittet. Blant disse finner vi nyere smarttelefoner som for eksempel Nokia 6680 og 6681.

Viruset sniker seg inn på mobiltelefonen, enten via blåtann eller ved at du laster det ned via internett.

Når viruset er på plass i telefonen, begynner det å overskrive systemfiler på telefonen, i tillegg til å kopiere skadelige filer over på E-disken, som vanligvis representerer minnekortet til telefonen.

Når brukeren oppdager at minnekortet er infisert, ville den mest naturlige reaksjonen være å ta kortet ut av mobiltelefonen og inn i minnekortleseren til PC-en, for deretter å forsøke å fjerne minnekortets filer ved hjelp av antivirusprogramvaren på PC-en.

Problemet er at de infiserte Windows-filene på minnekortet, som i følge IT-avisen heter Padabot.Z og Rays, øyeblikkelig vil forsøke å kjøre av seg selv, og på den måten snike seg inn på PC-en.

F-Secure forteller imidlertid i en pressemelding av de heldigvis fortsatt har til gode å se Windows-versjoner som tillater at programmer automatisk starter fra minnekort.

Dermed burde den reelle faren for at PC-en din blir smittet av mobiltelefonen være liten.

(Kilde: PC Pro, IT-avisen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen