Mobilen skriker på hjelp

Mobilen skriker på hjelp

Tyveri av mobiltelefoner er et stadig voksende problem. I Storbritannia er problemet så stort at mobiltyver kan bli straffet med opp til flere års fengsel for ugjerningen.

Nå lanseres tjenesten RemoteXT som skal gjøre det totalt meningsløst å stikke av med andres mobil.

Skriker
Mobiltelefoner med RemoteXT gir fra seg et øredøvende skrik dersom den kommer bort fra sin eier. Selv hvis SIM-kortet blir fjernet fra telefonen skriker og bærer den seg. Lyden gir seg ikke før batteriet tas ut av telefonen, og de fleste med et snev av teknisk innsikt skjønner at det blir vanskelig å ringe uten å ha batteriet på plass.

Stjålne mobiler som er satt opp med RemoteXT vil dermed bli umulige å bruke både for tyvene selv og for de som er ute etter å kjøpe en billig mobil på svartebørsen.

Sletter data
I tillegg til å gi fra seg et fryktelig skrik sørger RemoteXT for at dine personlige data, kontakter og e-post ikke kommer på avveie. Tjenesten sørger for at du får backup av alle meldinger, e-post, låter og bilder du har lagret, mens det slettes fra selve mobilen.

- Ved å gjøre mobilen ubrukelig for andre enn den rettmessige eieren blir den verdiløs for alle andre. Da vill vi se at markedet for stjålne mobiltelefoner blir borte en gang for alle, sier Mark Whiteman som er ansvarlig for Remote XT.

Tjenesten koster rundt 185 kroner per måned, og er en billig forsikring mot å miste en kjær eiendel som mobilen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen