Mobilen skal redde hasjmisbrukere

Alternativ tekst mangler

Det finnes mange land som tilbyr sine innbyggere hjelp til å stumpe røyken via SMS. Men i Danmark vil man ikke bare den vanlige røyken til livs, men også hasjrøyken. Derfor har Ribe fylke i Danmark nå opprettet en helt ny SMS-tjeneste som skal bidra til å minske bruken av hasj blant områdets ungdommer.

Tjenesten, som har fått navnet Smash, tilbyr anonym rådgivning til dansker som ønsker å slutte å røyke hasj, eller som bare ønsker informasjon om hasj og hasjbruk.

Smash går ut på at alle som registrerer seg får informasjon og råd via SMS. En faktamelding om hasj kan for eksempel se slik ut: "En måneds tid etter at man helt kutter ut hasjen, opplever man at man blir mer frisk og våken, og at språket og hukommelsen kommer tilbake".

Stump røyken for godt
Smash-tjenestens viktigste funksjon er likevel Restart, en undertjeneste som skal hjelpe deg å stumpe hasjrøyken for godt. Alle som melder seg på Restart-programmet, vil få to SMS-er til mobiltelefonen sin hver dag i én måned.

SMS-ene skal virke motiverende, og kan for eksempel ha innhold som "Tenk over hvor mye hasj du har røkt i det siste. Hvilke ganger har vært viktige for deg, og hvilke kunne du unnvære?".

Med Restart-tjenesten får du også en personlig veileder, som du kan sende SMS til hvis du har noen spørsmål eller trenger ekstra støtte.

Smash har også en telefontjeneste, hvor du kan ringe inn og få svar på spørsmål og informasjon. Og for at du ikke skal glemme nummeret til Smash, kan du også bestille et armbånd fra Smash-tjenesten, som lyser i mørket. På båndet er telefonnummeret til Smash trykket.

Alle tjenestene er gratis. Du kan lese mer om Smash på tjenestens egne nettsider.

(Kilder: Mobildisen.dk, Smash)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen