Mobilen skader ikke hørselsnerven

Undersøkelsen viser at du i alle fall ikke får økt kreftfare i de første ti årene du bruker mobiltelefon. Det er heller ingen ting som tyder på at du vil få det ved lengre tids bruk, men foreløpig finnes det ikke data nok til å trekke en bastant konklusjon om langtidsvirkningene.

Norske tall
De siste dataene fra Norge, England, Damnark, Finland og Sverige tar for seg 678 tilfeller av kreft på hørselsnerven. Det er ikke funnet noen sammenheng mellom kreftrisiko og hvor mange år mobiltelefonen har vært brukt, tiden siden første gang den ble brukt antall timer eller antall samtaler gjennomført med mobilen.

Det var heller ingen forskjell mellom brukere av analoge og digitale telefoner eller brukere som benyttet håndfri-utstyr, skriver BBC.

Rapporten konkluderer med at det ikke finnes grunnlag for å si at mobiltelefonbruk er helseskadelig, samtidig som det fremdeles oppfordres til forsiktig bruk. Årsaken til dette er at mobiltelefonen ikke har vært på markedet lenge nok til at man kan utelukke negative langtidseffekter av mobilbruk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen