Mobilen ser deg

Vi bruker mobiltelefonen til stadig flere avanserte operasjoner og tjenester. Som et resultat av teknologiutviklingen inneholder nå telefonen vår store mengder privat informasjon. Med dette følger et økende behov for å beskytte innhold og sensitive opplysninger på en sikker måte.

Dette har inspirert japanske forskere ved Omron Corporation til å utvikle et sikkerhetssystem som ved ansiktsgjenkjenning hindrer uvedkommende i å skru på telefonen og stjele informasjon selv om den er stjålet eller mistet.

Systemet har fått navnet OKAO Vision Face Recognition og skal være det første av sitt slag for mobiltelefoner, PDA og andre håndholdte enheter med kamerafunksjon.

For å skru på og få tilgang til telefonen tar man et bilde av sitt eget ansikt med mobilens integrerte kamera. Dette sammenlignes så med et forhåndslagret bilde av telefonens eier i løpet av bare ett sekund. Kjenner mobilen brukeren igjen får man øyeblikkelig tilgang.

Omron demonstrerte og viste stolt frem systemet på et sikkerhetsshow i Japan tidligere i år, og høstet mye oppmerksomhet

- Tilbakemeldingene har vært svært god både fra bedrifter i Japan og rundt om i verden, forteller Takayuki Nakamura, representant fra Omron. - Mange mobilprodusenter har kontaktet oss angående OKAO Face Recognition, og vi er overbevist om at dette er en svært spennende teknologi med globalt potensial.

Systemer basert på ansiktsgjenkjenning har fått kritikk for å kunne gi galt resultat, men Omron lover at programvaren skal gi korrekt resultat 99 % av gangene. Teknologien skal kunne brukes på en rekke platformer, blant annet Symbian, BREW og Itron OS

(Kilde: Japancorp)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen