Mobilen må med – også på ferie

De siste dagene har vi i mobilen.no oppdatert leserne våre på ringepriser og SMS-priser i utlandet, og det er ingen tilfeldighet. En undersøkelse reisebyrået Travelocity har gjort viser at mobiltelefonen er en nødvendighet for at vi skal kunne slappe av på ferie.

 

Tre av fire

Bare en av fire oppgir at de ikke har med seg mobil eller bærbar PC når de reiser på ferie. Det betyr at hele 75 prosent av oss er ”på nett” også i ferien. De fleste oppgir at de gjør så i tilfelle det skjer noe med noen i familien eller noe går på tverke på jobben.

 

To av fem synes det er så stressende å ikke ha med seg mobiltelefonen på ferie at de sniker seg unna for å sjekke mobilsvar og meldinger mens de er på ferie. Mange sniker seg også unna venner og familie som er med på reisen for å chatte med de som ikke fikk være med.

 

Å hele tiden måtte lure på om noen har prøvd å få tak i en, eller om man har gått glipp av viktige begivenheter er for mange så stressende at de ikke klarer å legge igjen mobilen hjemme.


Mobil fremfor PC

Av de som har med seg elektronisk utstyr, er mobiltelefonen den mest populære reisekameraten. Hele 80 prosent velger nemlig å ta med seg mobilen for å kommunisere med de hjemme – være seg familie eller jobb.

 

De unge er selvsagt verst på mobilbruk – også i ferien. I tillegg til at mange venner og bekjente ikke er med på ferie, er det de yngre mobilbrukerne som står for det meste av trafikken også til vanlig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen