Mobilen låser opp døra

Asiatene er som alltid ett skritt foran resten av verden når det gjelder mobile løsninger, og nå er det de gode gamle nøklene som skal til pers. Ett firma i Japan som bygger og leier ut leiligheter og hus, sier nå at de vil lansere et låsesystem som bruker en mobiltelefon til å låse opp og igjen døren.

Du låser opp døren ved å taste inn en kode på mobiltelefonen. Denne koden sendes så til en lokal server som sjekker om passordet er gyldig. Om koden skulle stemme vil du øyeblikkelig få tilgang til leiligheten.

Man kan bare forestille seg problemet som oppstår om mobiltelefonen skulle gå tom for batteri før du rekker å komme deg hjem.

Holder tyver unna
Et slikt system vil være mye sikrere enn vanlige nøkkelhull, siden innbruddstyver rett og slett ikke vil ha noen lås å gå løs på. Systemet vil på den annen side bli mye mer kostbart å installere, men du vil spare penger i lengden siden du slipper å bytte låser, eller lage nye nøkler.

Et annen trådløs løsning som allerede er i bruk er låsesystemer basert på RFID, som også bruker mobiltelefonen for å gi deg tilgang til hjemmets lune rede.

Det er foreløpig ukjent når vi eventuelt kan kaste nøklene, og i stedet dra Nokiaen vår opp av veska for å låse opp døra her i landet.

(Kilder: Cellular-News, Gizmodo, i4u)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen