Mobilen kan gi deg eksem

Danske forskere har foretatt en undersøkelse av 41 mobiltelefoner fra to produsenter som til sammen dekker omtrent halvparten av det danske markedet. I alt 8 av de 41 telefonene, altså rundt 20 prosent av alle mobilene, frigav nikkel fra et eller flere steder som er i direkte kontakt med huden.

Les mer:
Advarer mot mobilbruk
Kaos etter Nokias batteriadvarsel
Overfølsom for mobilstråling?

En annen kanadisk undersøkelse viser at ti av 23 testede mobiler og hodesett frigir nikkel, skriver comon.dk. Både i Danmark og Canada har enkeltpersoner med nikkeleksem fått allergiske reaksjoner i ansiktet, og har med hell byttet mobil.

Man tror at en av årsakene til at kun et mindretall har rapportert slike tilfeller, er at man tidligere ikke har vært oppmerksom på at mobiltelefoner kan være årsaken til allergiutbrddene.

På smykker, urverk og andre kroppsnære metallgjenstander, er det felleseuropeiske regler som regulerer hvor høyt nikkelinnholdet kan være. Dette gjelder dessverre ikke for mobiltelefoner.

Flekker

Nikkelallergi er mest utbredet hos kvinner og jenter. 17,2 prosent av alle kvinner i alderen 15-41 har denne formen for allergi. Allergiutbruddet, eller nikkeleksemet, er røde prikker eller flekker i ansiktet. Huden blir rød, tørr, flassende og kløende. Av og til oppstår det også væskefylte partier; det skjer når eksemet blir infisert.

Dette starter der hvor ansiktet er i direkte kontakt med blankt metall fra mobilen. Utslettet eller eksemen kan spre seg dersom man ikke bytter ut mobilen. En annen løsning kan jo være å gullforgylle metalldelene ved å sende mobilen til goldstriker.com.

Samsung, Motorola og Sony-Ericsson er noen av merkene som har nikkelfrigivende mobiler. Mobiler som er testet fra Nokias ser ikke ut til å frigi nikkel. Sjekk mobilen din selv med å kjøpe "Dimetylglyoxim 1 %" fra apoteket.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen