Mobilen kan få 13 megapiksler

Å øke antall megapiksler i et mobilkamera har vært en utfordring. Nå har imidlertid halvlederprodusenten Omnivision gjort det mulig å øke oppløsningen fra tre til åtte megapiksler.

Dersom produsentene øker oppløsningen blir bildene mørkere, og lysstyrken må justeres opp kunstig. Dette har gjort det til en stor utfordring å øke antall megapiksler i mobiltelefoner, som har en liten sensor.

Mer lys i hver piksel

Omnivision har laget en ny brikke som gjør at hver lille piksel absorberer mer lys, og angivelig like mye lys som i en mye større bildesensor.

Det hele gjør at oppløsningen kan øke fra tre til åtte megapiksler uten at mer lys må tilføres kunstig eller at bildesensoren blir større. Det betyr at teknologien også kan brukes til å øke oppløsningen fra fem til 13 megapiksler. Teknologien har fått navnet Backside Illumination, eller BSI.

Utfordrende å produsere

– En utfordring med den nye sensorteknologien var å finne ut hvordan man kan få et lag med halvledermateriale tynt nok til å absorbere lys uten å ha mange ueffektive områder som ikke bruker lyset til noe, sier Michael Hepp, markedssjef i Omnivision, til Mobiledia.com.

Metoden har vært studert i 20 år, men ikke før nå har noen funnet en måte å masseprodusere brikkene i høyt volum på en suksessfull måte.

Allerede i løpet av denne måneden vil brikkene bli sendt ut til testing. Når de blir tilgjengelig på markedet eller når og om produsentene tar i bruk de nye brikkene, er uvisst.

(Kilder: Mobiledia.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen