Mobilen inntar racingbanen
(Bilde: Racechrono, Michael Smith/Istockphoto)

Mobilen inntar racingbanen

Bilen og mobilen snakker stadig mer sammen, og nyere biler kan som oftest koble seg til mobilen slik at du får håndfri over stereoanlegget. Men har du en smarttelefon, har du nå også muligheten til å bruke mobilen som medhjelper på racingbanen. 

En finsk gruppe med teknologi- og racing-entusiaster har nemlig laget et program til Windows Mobile og S60 som drar nytte av GPS og bilens innebygde datamaskin til bruk på racingbanen: Racechrono. 

Viser turtall og gasspådrag

Programmet har fått tydelig inspirasjon fra bilspill, og gir deg et kart over banen og registrerer automatisk rundetidene. I tillegg måler Racingchrono farten, motorens omdreiningstall og hvor mye gasspådrag du gir. 

Turtallet og gasspådraget registerer Racingchrono via en egen enhet som kobles til bilens datamaskin og videre kommuniserer med mobilen via Bluetooth. 

Med dette kan Windows-mobilen din bli det ultimate hjelpemiddelet når du prøver å forbedre rundetiden din i en eller annen form for bilsport på bane. Men siden det hele krever at bilen din er nokså datastyrt, vil det kanskje bli en stund til vi ser Racingchrono i 8000-kroners Bilcross-biler.

Programmet er tilgjengelig i betaversjon via Racechronos nettsider. En ny versjon for S60-telefoner skal være tilgjengelig om mellom to og tre måneder, men en eldre versjon finnes allerede.

(Kilder: racechrono.com, wmpoweruser.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen