Mobilen gjør deg uhøflig

Du har glemt avtalen du hadde med kompisen, og oppdager at du kommer til å komme noen minutter for sent. Men er det egentlig så farlig? Du kan jo sende han eller hun en SMS og si i fra at du er på vei.

Stadig flere ser logikken i denne tankegangen, skal vi tro en fersk undersøkelse fra Storbritannia. Teleselskapet Dial-a-Phone Pay-As-You-Go har nylig spurt to tusen mobilbrukere på gatene i Manchester, Leeds, Birmingham, London, Cardiff og Edinburgh.

Nesten 40 prosent av de spurte mente at det å være punktlig ikke var like viktig som tidligere, når man ikke hadde mobiltelefon. Mer enn én fjerdedel av av deltakerne i undersøkelsen innrømmet at de ikke pleide å møte opp til avtaler med venner og familie i tide fordi de visste de kunne komme unna med det ved å ta en liten telefonsamtale.

20 minutter venting greit
Av de spurte, svarte én femtedel at de hadde kommet for sent til en date i løpet av den siste tiden. Én tredjedel mente også det var helt greit å la en venn stå og vente i opptil 20 minutter, så lenge man brukte mobiltelefonen til å varsle om forsinkelsen.

Gjennomsnittlig synes deltakerne det var helt greit å la venner og kollegaer vente i nesten 50 minutter i uka.

Våre stadige forsinkelser går ikke bare ut over det sosiale livet. Også i arbeidslivet er det blitt mer akseptert å komme for sent. Én tidel av de spurte opplyste at de hadde kommet for sent til et jobbintervju.

Undersøkelsen viste også forskjeller mellom de ulike byene. London endte opp som den byen med minst punktlige innbyggere. Her innrømmet over 40 prosent av de spurte at de nesten aldri kom presis til avtaler. I Cardiff i Wales, led bare 20 prosent samme skjebne.

Etter som tilnærmet alle har mobiltelefon i dag, øker også behovet for uskrevne regler for mobilbruk. Eier du ikke mobilvett selv, eller kjenner du noen som trenger det, kan du ta en titt på vår guide til mobilvett.

(Kilder: Khaleej Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen