Mobilen gjør deg søvnløs

Overdrevet bruk av mobil og surfing utover natten betyr at man får mindre søvn. Dessverre blir definisjonen av "overdrevet mobilbruk" litt vag i dagens tjuefiretimers-livsstil.

Les også:

Mobile bivirkninger

Vi har tidligere skrevet om mobile bivirkninger som ble påvist i et svensk studie, og andre uavhengige undersøkelser fra andre deler av verden, peker nå i samme retning; mobilen fratar deg nattesøvnen.

Forskere over hele verden sier det samme

Bare det å ha på mobiltelefonen, og spesielt ved siden av seg i senga, gjør at man er oppmerksom på den. Denne vissheten om at den ligger der, er et uroelement i seg selv, mener belgiske forskere. I Belgia blir én av tre sekstenåringer ofte vekket av tekstmeldinger.

Textually skriver at ifølge søvnekspert Andrew Fuller, er det mer enn én million australiere som lider av insomnia eller søvnvansker. Barna rammes også, faktisk anslår man at hele 35 prosent lider av en form for søvnproblemer.

I denne undersøkelsen er det én av fem ungdommer som ofte blir vekket av SMS.

Japanske forskere har gjennomført en undersøkelse som viste at søvnkvaliteten avtar blant studenter som bruker to timer eller mer i mobiltelefonen. Dette fordi korrespondering med tekstmeldinger og epost gjør studentene stresset. Søvnkvantiteten blir også mindre. "En 24-timers livsstil har gjort studenter til natteravner", skal en forsker ha uttalt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen