Mobilen gir trygge foreldre

Alternativ tekst mangler
Foreldre føler de har mer kontroll når barna har mobiltelefon.

Britiske foreldre mener at mobiltelefonen er viktig for sikkerheten til barna sine, og telefonen er et verktøy som lar dem ha bedre kontroll over podene, viser en ny undersøkelse. Overraskende nok, vil mange si, siden Storbritannia har problemer med mobilvold blant unge.

Fenomener som "Happy slapping," hvor barn og unge filmer umotiverte overfall på tilfeldige mennesker med mobilen, SMS-mobbing og kriminalitet hvor mobiltelefonen er involvert, har utviklet seg i Storbritannia som i andre land.

Til tross for disse farene mener forelderene altså at de føler seg tryggere om barna har mobiltelefon. Undersøkelsen, som er gjennomført av The Trust for Study of Adolescence, viser at det er barna som er mest bekymret over "Happy slapping". To tredeler av de spurte ungdommene svarte at de enten hadde blitt utsatt for "Happy slapping", eller kjente noen som hadde blitt det.

Samtidig øker mobiltelefonen ungdommens følelse av uavhengighet fra foreldrene, siden den ofte brukes til å planlegge sosiale arrangementer og møter med venner eller familie. I tillegg bruker ungdom mobiltelefonen som et forhandligsverktøy for å kunne være ute lenger om kvelden.

Seksti familier i rundt om i Storbritannia med forskjellig bakgrunn har vært med på undersøkelsen. Hele undersøkelsen finnes på The Trust for Study of Adolescence sine hjemmesider.

(Kilder: BBC.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen