Mobilen gir økt trygghet

- Vanligvis tenker man at mobiltelefonen gir en trygghet for den som er ute av hjemmet. Men minst like viktig er det for dem som er hjemme og venter. Det er mange bekymrede mødre og fedre som holder kontakten med barna via korte samtaler eller en sms når de håpefulle for eksempel er på reisefot, sier kommunikasjonssjef i NetCom, Guri Wormdahl, til TV2 Nettavisen.

Avverger farer
43 prosent av de spurte under 30 år oppgir at mobiltelefonen har avverget en faretruende situasjon. Det er også denne aldersgruppen som oftest har savnet mobilen når uhellet har vært ute.

- Å avverge farer handler ofte om å ha tilgang til umiddelbar bistand, enten fra politi, lege eller brannvesen, men også fra venner eller familie. De gangene jeg selv beveger meg i mørke og folketomme områder, hender det jeg snakker med noen fordi det gir en følelse av trygghet, sier Wormdahl.

Hun viser også til at responstiden fra en ulykke inntreffer og til hjelp er tilkalt, har falt etter at mobiltelefonen ble allemannseie.

Falsk trygghet
Selv om de aller fleste deltakerne i undersøkelsen hevder at mobilen gir økt trygghet, opplever også halvparten at mobilen i enkelte tilfeller kan gi en falsk trygghet.

- En mobiltelefon i områder uten dekning eller med flatt batteri, gir ingen trygghet. Det er derfor viktig at man ikke stoler blindt på at man er tilgjengelig så lenge man har en mobil. Bruk gjerne mobiltelefonen til å ha kontakt med barna, men sørg likevel for at du vet hvor ungene dine befinner seg, sier Wormdahl.

1900 personer deltok i undersøkelsen som er utført av Perduco for NetCom.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen