Mobilen går til skrekkfilmen

Ny teknologi står ofte i sentrum for grøsserfilmer og fiksjon, og nå har også vår alles kjære mobiltelefon tatt steget inn i kinosalene. Vi har før sett at mobiltelefonen har spilt en bi-rolle i både krimgåter og barnefilmer, men i den japanske skrekkfilmen '1 ubesvart anrop' har den tatt selve hovedrollen.

Plottet til filmen henter mye inspirasjon fra fjorårets grøsser-hit 'The Ring', og er da også basert på en bok av samme forfatter. Denne gangen har imidlertid den slitte videokasetten blitt byttet ut med en mobiltelefon av siste årgang.

Filmen starter i det en japansk ungjente mottar en talemelding fra sin egen mobiltelefon som stammer 3 dager frem i tid. Når hun avspiller meldingen hører hun seg selv skrike panisk inn i røret. Og kun 3 dager senere blir hun drept i det hun lar det samme skriket runge utover gaten.

Plottet utspiller seg og stadig flere ungjenter lider en grusom død etter at de har mottatt talemeldinger der de får høre seg selv bli drept. Heltinnen, spilt av den japanske skuespilleren Ko Shibasaki, mottar selv en av de mystiske talemeldingene og får gjenspilt sin egen død. Siden begynner hun å grave opp de grufulle detaljene som ligger bak meldingene.

Chakushin Ari, eller '1 ubesvart anrop' som den har blitt døpt her i Norge, har premiere på norske kinoer den 16. juli. I mellomtiden kan man friste seg selv med en trailer på Filmwebs hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen