Mobilen fylles med spam

I følge en undersøkelse som for kort tid siden ble foretatt i Sveits, mottok flere enn 80 prosent av europeiske mobilbrukere spam i form av SMS-meldinger på mobilen i løpet av 2004. Mens såkalt søppel-epost er mulig å filtrere ut, har ikke mobiltelefonen de samme mulighetene til å forsvare seg.

Undersøkelsen tydet også på at 83 prosent av de som deltok så på spam som en økende trussel innenfor de neste to årene. Det som før kun var et problem på datamaskinen er nå altså i ferd med å innta mobiltelefonen for fullt.

Bedre system i Amerika
Amerika ligger fremdeles litt etter Europa når det gjelder SMS-teknologi, men dette er forventet å endre seg i løpet av neste år. Eksperter tror likevel ikke Amerika vil oppleve en spam-eksplosjon på mobiltelefonen som følge av dette.

- Det amerikanske systemet er bygget rundt en mye mer lukket modell enn det vi finner i Europa. Der kan omtrent alle som ønsker det kontakte mobilbrukere, uten at mobiloperatørene gjør noe som helst for å kontrollere det, sier Jim Manis fra Mobile Marketing Association.

I Sør-Korea er allerede uønskede meldinger på mobiltelefonen et stort problem. I fjor ble det rapportert at hele 10 prosent av mottatte SMS-meldinger i landet var spam.

(Kilder: Yahoo, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen