Mobilen foran røyken

For mange har mobiltelefonen blitt det ultimate kommunikasjonsverktøyet. Mobilen gjør oss friere, mer anonyme og samtidig tilgjengelige.

Medaljen har selvfølgelig en bakside, nemlig regningen. Det er ikke alltid man tenker på regningen før den ligger i postkassa, noe som kan føre til ubehagelige overraskelser og kanskje til og med betalingsproblemer.

Det kan imidlertid komme noe godt ut av for høye mobilregninger også.

Nettstedet The Age kan melde at japanske studenter nå har fått så store mobilregninger at de ser seg nødt til å slutte å røyke for å få råd til å betale det de skylder operatøren sin.

Japanske helsemyndigheter kunne, etter en undersøkelse blant 103 500 skoleelever, melde om en uventet nedgang i antallet unge røykere.

Siden 1996 har antallet røykende japanere mellom 17 og 18 år falt rundt 12 prosent. Antallet røykende 12- og 13-åringer er halvert, og ligger nå på drøye 3 prosent.

Begge disse aldersgruppene er aktive mobilbrukere, og de japanske helsemyndighetene er ikke i tvil om sammenhengen med den synkende røykestatistikken.

Høyere regning enn inntekt
En japansk students månedlige inntekter tilsvarer mellom rundt 350 og 400 norske kroner. Noen av studentene skal visstnok slite med mobilregninger som er på høyde med eller høyere enn den månedlige inntekten.

Studentene ser seg dermed nødt til å prioritere, og velger å stumpe røyken for å beholde den mobile kontakten med venner og familie.

Norge er også et av de landene i verden som bruker mest penger på mobiltelefoner og mobiltjenester, og store deler av markedet er i tillegg styrt av barn og unge voksne. Vi håper imidlertid ikke norske mobiloperatører ser dette som en mulighet til å skru opp prisene i et forsøk på å redde befolkningens helse.

(Kilde: The Age)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen