Mobilen for de svaksynte

Ettersom mobiltelefonen utvikler seg i rasende fart, er det lett å glemme at enkelte i samfunnet ikke kan ta del i utviklingen på samme måte som de fleste andre. Svaksynte, blinde og døve er to samfunnsgrupper som gjerne ikke har kunnet benytte seg av mobiltelefoner fullt ut. Men nå har Samsung kanskje løsningen; en telefon som leser blindeskrift.

Telefonen, kalt Touch Messenger Braille, tok nylig gullmedaljen på Industrial Design Excellence Awards. Bakgrunnen for at Touch MB tok gull var ifølge juryen at Samsung faktisk kommer med en fullt mulig og praktisk løsnign for personer som ellers ikke kan bruke en mobiltelefon.

Løsningen er ganske enkel. Gjennom å gi Touch MB et tastatur som kan skrive blindeskrift, kan blinde sende meldinger og ringe nummer på samme måte som du kan med en vanlig telefon.

Telefonen er utviklet ved Samsungs forskningssenter i Shanghai, Kina. Samsung selv mener at Touch MB understreker selskapets motto om å utvikle og produsere "menneske-orienterte teknologiprodukter".

I dag finnes det et fåtall løsninger for blinde der brukeren leser inn tekst, som så omgjøres til skrift av telefonen. Men slike løsninger er ustabile og krever at du snakker høyt og tydelig, noe som kanskje ikke er så fristende når du står på bussen og skal gi beskjed om at du er hjemme om 30 minutter.

(Kilder: Mobilemag)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen