Mobilen for bestefar

Om du hadde dårlig syn, nedsatt hørsel og motorikken ikke var så god som den en gang var, så hadde kanskje du også hatt problemer med å bruke dagens knøttsmå, avanserte mobiltelefoner. Dette har Samsung og GreatCall Inc. bestemt seg for å gjøre noe med.

Nylig introduserte GreatCall en virtuell mobiloperatørtjeneste som er spesialtilpasset eldres behov. Jitterbug, som tjenesten heter, vil utstyre abonnenten med et spesialtilpasset abonnement og en Samsung-telefon regnet spesielt for eldre brukere.

Samsung A120 er en kamskjelltelefon som har et veldig enkelt menysystem med store ikoner og store taster. For å gjøre det enklere å høre personen i andre enden, har Samsung utstyrt telefonen med en gummikopp som går rundt skjerm og høyttaler på utsiden. Om man trenger hjelp til å bruke telefonen, har den en egen knapp som tar deg rett til operatørens kundeservice.

Om man aldri før har brukt en mobiltelefon, kan forskjellen mellom mobil og fasttelefon være forvirrende. Derfor har Samsung sørget for at telefonen lager en summetone når man åpner telefonen, akkurat som når man løfter av røret på en vanlig fasttelefon.

Siden operatøren er amerikansk, og telefonen foreløpig bare er å få kjøpt i USA, må du enten finne deg i å flytte på gamlehjem i Amerika, eller starte ditt eget CDMA-mobilnett her hjemme. Telefonen koster fra 65 kroner ($10) i måneden dersom du abonnerer på Jitterbug.

(Kilder: Gizmodo.com, Phonescoop.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen