Mobilen får giftpille

Mobilen får giftpille

Private bilder, tekstmeldinger, telefonliste og kalenderoppføringer er noe de fleste har liggende på mobilen, og noe de færreste har lyst til å dele med omverdenen.

Nå lover salgsdirektør i Smartphone Telecom Tron Syversen, at det om kort tid kommer giftpiller som sikrer deg hvis ulykken skulle være ute.

Enkel teknologi
Det er nemlig ikke vanskelig å sikre mobiltelefonen og gjøre det mulig å fjernslette alt innhold på frastjålne eller mistede mobiltelefoner og minnekort. Denne typen løsninger finnes allerede på bedriftsmarkedet, og kalles ”kill pill” – eller giftpille om du vil.

- Slike løsninger selges per i dag bare mot bedriftsmarkedet, og gjerne i tilknytning til en Exchange-server. Men teknisk sett kan man sperre alt mellom himmel og jord med en slik giftpille, sier Syversen til Computerworld.

Privat giftpille kommer

Nå kommer giftpillene også til privatbrukere, og Syversen tror ikke det vil ta lang tid før en rekke selskaper tilbyr denne tjenesten.

- Dette kommer helt sikkert, kanskje i løpet av et halvt år. Det blir som en ekstra forsikring du kjøper sammen med mobilen, sier han.

Han tror at låsemekanismene vil bli solgt sammen med mobiltelefonene som en ekstraforsikring knyttet opp mot telefonens IMEI (unikt serienummer) og SIM-kort.

Sletter og sperrer alt

Dersom mobiltelefonen blir borte, betyr dette at brukeren kan kontakte selskapet og få dem til å aktivere giftpillen. Da blir alt innhold på telefonen og minnekortet låst og slettet.

Men noen billig løsning vil dette trolig ikke bli. Syversen tror både distributører og forhandlere ser at det er god butikk å sikre folks personlige data, og at det blir et kappløp om å være først.

- Her vil mobilprodusenter og forhandlerkjeden ta en aktiv rolle. Jeg tipper at prisen på en slik løsning vil ligge på mellom 79 og 100 kroner i måneden. Dette er et stort marked, sier han til nettstedet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen