Mobilen er en grusom oppfinnelse

Fristende? (Foto: Istockphoto / Maica)
Fristende? (Foto: Istockphoto / Maica)

Så godt som alle voksne mennesker har mobiltelefon i dag. Likevel er det få som setter pris på den, skal vi tro en britisk undersøkelse.

Det er BBC som har foretatt en undersøkelse for å finne ut hva som anses som verdens verste oppfinnelse.

Av resultatene kunne man konkludere at våpen var verdens desidert verste oppfinnelse. 35 prosent av de spurte mente dette.

Men på andreplass kom, kanskje overraskende for mange, mobiltelefonen. Hele 17 prosent mente at kun våpen var en verre oppfinnelse enn mobiltelefonen, skriver Mobilsiden.dk.

Både oppfinnelser som TV og atomkraft kom lenger ned på listen.

- Det får deg til å tenke på at teknologi og ettertraktede ting som ser ut til å spille en avgjørende rolle i våre liv, ikke nødvendigvis gjør folk lykkelige, sier Paul Parsons fra BBC-magasinet Focus.

Alt tyder på at vi lar mobiltelefonen bli en større og større del av våre liv. For eksempel ville mange kvinner droppet sex hvis valget sto mellom sølibat og å ikke ha mobiltelefon i én måned.

Mange synes også det er enklere å lyve via mobiltelefonen og andre elektroniske hjelpemidler enn ansikt til ansikt. Dette kan du lese mer om i saken "Lyver enklere via mobilen".

(Kilder: Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen