Mobilen du selv lader opp

Mobilen du selv lader opp

Annonsør­innhold
Les hele saken »
De stadig nye mobilmodellene er ofte kjedsommelig like både når det gjelder utseende og funksjonalitet. Her er imidlertid en litt annerledes variant.

Denne spesielle mobilen med QWERTY-tastatur fra Kyocera kan foldes sammen som en lommebok. Den genererer ifølge Engadget energien sin fra menneskelig interaksjon.

Kinetisk energi
Vi har tidligere skrevet om en hybrid av en luksusmobil som benytter seg av en kinetisk rotor som i et mekanisk armbåndsur for å forsyne telefonen med strøm.

EOS-mobilen fra Kyocera benytter seg nå av en lignende teknologi. Jo mer du bruker telefonen, jo mer kinetisk energi vil bli gjort om til elektrisk oppladning gjennom en rekke knøttsmå generatorer.

Ikke ferdig
Mobilen er foreløpig i et tidlig utviklingsstadium, men selskapets team i San Diego og Bangalore håper at de kan implementere teknologien i mobiler for salg i nærmeste fremtid.

Kanskje vil neste versjon av EOS-mobilen benytte seg av solcellelading i tillegg til kinetisk energi? Da kan det i så fall åpne for et mulig samarbeid med LG eller Samsung, som har sagt at de satser på solcelle-mobiler.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen