Mobilen du opererer inn i huden

Slik ser tatoveringsmobilen ut. (Alle foto: Core77)
Slik ser tatoveringsmobilen ut. (Alle foto: Core77)
Ville du hatt denne under huden?
Ville du hatt denne under huden?

Har du ikke plass til mobilen i lomma, kan en fremtidig løsning være å ha telefonen i armen i stedet. Amerikanske Jim Mielke har nemlig funnet opp et mobilkonsept som lar deg ha mobilen under huden.

Konseptet heter Digital Tattoo Interface, og er i praksis en sammenrullet silikonpute som lirkes inn under huden og deretter ruller seg ut. Puten vil ligge mellom huden og musklene i armen, skriver Teknisk Ukeblad.

Fra utsiden vil telefonen se ut som en vanlig tatovering, men kun når den er i bruk. Hemmeligheten ligger i at silikonputen er dekket av sensorer som aktiviserer piksler når telefonen skal brukes. Disse pikslene må du på forhånd ha spesialtatovert inn i huden.

Telefonen ser ut som en vanlig telefon på armen, med både taster og skjerm.

Drives av blod

Konsepttelefonen drives ikke av noe vanlig batteri, men av blodet i kroppen din. Fra telefonen går det én slange til en av arteriene dine, og en annen til en vene. Energi skapes dermed ut ifra kroppens egen blodgjennomstrømning. Med andre ord, denne mobilen går ikke tom for strøm før du dør.

Digital Tattoo Interface har naturlig nok ingen høyttaler. Men telefonen har støtte for Bluetooth. Når du skal ha en samtale med noen må du derfor bruke trådløst hodesett.

Som om ikke alt dette var nok, skal Digital Tattoo Interface ifølge Teknisk Ukeblad også kunne kommunisere med andre implantater du måtte ha under huden. Med andre ord burde tatoveringstelefonen være et egnet redskap til å holde oversikt over for eksempel pacemakeren.

Når og om Digital Tattoo Interface blir virkelighet, vil bare tiden vise.

(Kilder: Teknisk Ukeblad, Core77)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen