Mobilen du kan hoppe på og kjøre over

(Foto: Sonim)
(Foto: Sonim)

Vi tidligere i år kunne fortelle om Sonims nye XP1, telefonen som skulle tåle slag, støt, riper, vann og støv og skitt.

Nå er telefonen kommet i salg, og kan kjøpes via utenlandske nettbutikker. Prisen ligger på vel 2400 kroner uten skatter og avgifter, og; den kan brukes i Norge!

Svært mange mobilbrukere som jobber under mer ekstreme arbeidsforhold har opplevd at utvalget av støt- og sprutsikre telefoner har rast de siste årene. Per i dag er det kun Nokia 5500 Sport av telefonene i salg som kan smykke seg med å ha en viss ekstra sikring.

Men mange mener dagens "robuste" telefoner er alt for lite slitesterke, og gamle travere som Ericsson R250 er svært populære på bruktmarkedet.

Holder koken når du er død
XP1 derimot, skal tåle temperatursvingninger på mellom -40 til +85 grader Celsius, fall fra opptil 1,65 meters høyde og støv-, sprut- og fuktsikkerhet med EC IP52-rangering. Det betyr i praksis at XP1 tåler det meste.

Av tekniske spesifikasjoner er det lite spennende å hente. Skjermen er helt standard med oppløsning på 128 x 160 punkter av typen STN, telefonen har trippelbånds GSM-støtte, doble høyttalere for høy lyd under samttaler og USB-port for tilkobling og lading.

Til gjengjeld mot en telefon som tåler alt, må du leve med en telefon med utseende mistenkelig likt det til en badeand. Men hva er vel det når du kan bruke telefonen som baseball?

Om du tenker på å kjøpe en XP1, er telefonen mulig å få kjøpt gjennom Smart Devices.

(Kilde: Überphones, Sonim)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen