Snakk ti språk gratis. (Bilde: Marius Valle)

Mobilen din kan kinesisk

I undermappene finner du frasene som MP3-filer. (Foto: Marius Valle)
I undermappene finner du frasene som MP3-filer. (Foto: Marius Valle)

Om du har reist i et land hvor du ikke snakker språket og brukt en lommeparlør, så har du kanskje oppdaget at en slik kan være upraktisk.

Noen steder, spesielt i Asia, kan det være vanskelig å gjøre seg forstått, siden uttalen som regel må være helt nøyaktig for at den du snakker med skal forstå deg.

Dette har Arendals-firmaet Infotain satt seg fore å løse. Og det helt gratis.

MP3-parlør

Selskapet tilbyr lommeparløerer på ti språk i MP3-format, som du kan laste ned til mobilen din. Du kan oversette til og fra norsk, engelsk, kinesisk, russisk, polsk, portugisisk, fransk, italiensk og tysk.

MP3-filene kommer i en mappestruktur som du kan laste inn på mobilen din. Deretter kan du for eksempel bla i mappene og finne frasen du leter etter, og deretter spille den av.

Flørting og banning

Hver parlør inneholder en rekke fraser. For eksempel er den kinesiske utgaven nesten 70 MB, og inneholder 687 fraser. Dersom turen går ekstra bra eller dårlig finner du egne kategorier for banning og flørting, for eksempel "din drittsekk", "jeg vil til sengs med deg" og "min kone kommer straks". Det finnes for øvrig kategorier for alt fra legebesøk til pubturer.

Infotain selger fra før av lydbøker. Anders Heyerdahl, markedssjef i Infotain, forteller at parlørene er gratis fordi produktet kan føre til salg av flere lydbøker, siden flere oppdager nettsidene deres. Han regner også med at de ikke får konkurranse på produktet nettopp fordi det er gratis.

Lommeparlørene kan lastes ned fra Dig2go.com. Infotain har også lydbokautomater utplassert i Oslo og på Gardermoen. Herfra kan du laste inn lommeparløren gratis, via Mini-USB eller minnekortleser.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen