Mobilen din er skitnere enn doen

Bakterier - på en mobiltelefon nær deg
Bakterier - på en mobiltelefon nær deg

Synes du toalettseter er ekle? Da bør du kanskje tenke deg om to ganger før du tar i mobiltelefonen din igjen. En undersøkelse viser nemlig at en mobiltelefon har flere bakterier på overflaten enn et gjennomsnittlig toalettsete.

Mobilkjeden Dial-a-Phones undersøkelse viste at det var flere bakterier på våre mobiltelefoner enn på både dørhåndtak, PC-tastatur, skosåler og toalettseter.

Blant bakteriene på de testede mobiltelefonen ble det funnet en type stafylokokker, som kan forårsake alt fra små hudinnfeksjoner til livstruende sykdommer som lungebetennelse og hjernehinnebetennelse.

- Mobiltelefoner lagres i vesker og lommer, holdes ofte i hånden og er ofte oppe i ansiktet. Med andre ord kommer de i kontakt med flere deler av kroppen og et større galleri av bakterier enn et toalettsete, sier Joanne Verran, professor i mikrobiologi ved Manchester Metropolitan University i en pressemelding.

Varme bukselummer
Hun forteller at flere av disse bakteriene er giftige for mennesker. I følge Verran er mobiltelefoner det perfekte stedet for formering av bakterier fordi telefonene oppbevares for eksempel i varme lommer.

Kjenner du svetten sile ved tanken på at mobiltelefonen din er en bakteriebombe? Det eneste du behøver for å holde bakteriene i sjakk er å tørke av telefonen med en fuktig klut med jevne mellomrom. Om du har en desinfiserende våtserviett, kan du også bruke det til å tørke forsiktig av telefonens deksel og taster. Husk at kluten ikke må være for våt, da fuktighet kan skade elektronikken i telefonen.

(Kilder: PRWeb)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen