Mobilen danser

Motorola kunne i går melde om et langt sterkere kvartalsresultat enn forventet.

Samarbeidet med Apple kan neppe kalles en braksuksess, og sjefen i Motorola, Ed Zander har nok fått mer enn ett nytt grått hår av ROKR-telefonen. Til tross for dette kunne verdens nest største mobilprodusent skryte av en fremgang på 41 prosent fra fjorårets tredje kvartal.

Om de ansatte danser på bordene av de nye resultatene, skal vi ikke spekulere i. Det er imidlertid fare for at selskapets mobiler snart kan komme til å ta noen dansetrinn hvis Motorola får godkjent sin nyeste patentsøknad.

Søknaden, som ble sendt inn til US Patent and Trademark Office den 29. september, beskriver en mobiltelefon som ved hjelp av fire bein skal klare å gjøre det Motorola kaller danseliknende bevegelser.

De fire beina skal vibrere med forskjellig styrke når telefonen mottar et anrop eller får en tekstmelding. Telefonen skal for eksempel være i stand til å "danse" i en sirkel mot klokka når noen ringer, og i motsatt retning når en tekstmelding tikker inn. I tilegg skal du også kunne stille inn telefonen til å reagere med forskjellige dansetrinn når utvalgte personer i kontaktlisten ringer.

En dansende mobiltelefon kan nok kanskje få en hver til å trekke på smilebåndet. Ulempene ved at mobiltelefonen får bein å danse på blir imidlertid litt tydeligere hvis du legger den fra deg på en bordkant eller liknende. Telefonens entusiasme over et innkommende anrop eller en tekstmelding kan fort forvandle noen små dansetrinn til et selvdestruktivt basehopp fra bordkanten og ned i gulvet.

Siden Motorolas patentsøknad foreløpig er under behandling, er det uklart når vi eventuelt kan komme til å se selskapets dansende mobiltelefon.

(Kilder: US Patent & Trademark Office, New Scientist)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen