Mobilen blir scanner

Forskere i selskapet Xerox introduserte nylig ny programvare som gjør megapiksels kameratelefoner i stand til å scanne både bilder og tekstdokumenter, uten at kvaliteten blir forringet - snarere tvert imot.

Det som er unikt med programvaren er at bildene man tar automatisk blir skarpet opp og forbedret, samtidig som skygger, uønsket lys og lignende blir fjernet. Dette gjør at man uten problemer kan ta bilde av for eksempel tekstdokumenter, for så å føre bildene over til en datamaskin for å redigere dem eller å forvandle dem til tekst.

Totalt går bildene gjennom en 4-stegs prosess:

1. Bildet blir tatt med mobiltelefonens kamera.

2. Programvaren skarper opp bildet.

3. All skygge og uønsket lys fjernes, bildet blir gjort om til svart-hvitt.

4. Bildet blir komprimert slik at det skal ta mindre plass, samtidig som det tar mindre tid å sende. Xerox har vist frem et eksempel der et 250 KB stort JPEG-bilde ender opp i et 15 KB stort bilde i G4 Fax-format.

Programvaren har allerede eksistert en god stund, men mobiltelefonene på markedet har rett og slett ikke hatt høy nok oppløsning på de integrerte kameraene til at det har vært hensiktsmessig å prøve å forbedre kvaliteten. Megapikslenes inntog på markedet har nå fjernet sperrene.

Programvaren er skrevet i det velkjente og avanserte programmeringsspråket C++, og fungerer blant annet på Nokias megapikselsmodell 7610. For mer informasjon om programvaren anbefaler vi et lite besøk på Xerox sine nettsider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen