Mobilen blir prosjektør

Vi har tidligere hørt om mobiltelefoner du kan koble til prosjektører for å ha bildefremvisning på lerret. Nå mener det sør-koreansk selskapet Iljin Display at det er på tide å putte selve prosjektøren inn i mobiltelefonene.

Teknologien som kan gjøre dette mulig er i følge Digi.no basert på LED-teknologi. Ved å ta i bruk LED-teknologi behøver du ikke den kraftige lampen som finnes i vanlige prosjektører, siden bildebrikken i mobilprosjektøren lager lyset selv.

Bildet fra mobilprosjektøren blir ikke like stort som bildet fra en vanlig prosjektør. I følge Korea Times skal mobilprosjektøren kunne lage et bilde på syv tommer i fulle farger.

LED-teknolofi i prosjektører er ikke noe nytt i seg selv. Det som er nytt, er hvor små man etterhvert har klart å lage dem. Iljin Display ser for seg at mobilprosjektøren vil være på størrelse med en mynt.

Skal vi tro Iljin Display vil de første mobiltelefonene med innebygget prosjektør dukke opp på markedet allerede om ett år. Det sør-koreanske selskapet skal allerede ha inngått avtaler med Samsung og LG om de små prosjektørene.

(Kilde: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen