Mobilen blir nettbank-kalkulator

Folk flest er blitt vante med å kunne betale regninger og sjekke saldoen fra hvor som helst det er internettdekning – så lenge de har husket å ta med kodekalkulatoren. Nå skal mobilen ta over jobben, skriver DagensIT.

- Hva har du med deg alltid? Jo, mobiltelefonen, sier Hugo Kenneth Haugland, leder for sikkerhetsløsninger i EDB, til avisen.

Løsningen EDB har valgt er utviklet av det norske selskapet Encap, og er nå den første som er godkjent for bruk med BankID.

Det finnes i dag nettbanker som bruker SMS for å sende engangskoder til sine kunder, men disse løsningene er i dag ikke godkjente for bruk med BankID – sikkerhetsløsningen de fleste norske banker bruker.

Den nye løsningen fungerer ved at du logger inn i nettbanken din med fødselsnummer og pinkode. Du vil da automatisk få tilsendt en melding til mobilen din, denne starter et lite program som genererer et sekssifret kode etter at du har trykket inn din personlige pinkode på mobilen.

- BankID brukes nå både av banker og en god del nettbutikker. Hvis man i dag har glemt kodekalkulatoren hjemme, risikerer man å ikke få betalt i nettbutikken, sier Christian Testman, styreformann i Encap.

- Jeg tror dette kan brukes til andre områder også. Når man først har lastet ned programmet til mobilen kan dette brukes mot flere tjenestetilbydere, og det kan også brukes til innlogging på jobben, sier han.

Første bank ut med løsningen skal være klar om en måneds tid.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen