Mobilen bekjemper fattigdom

Mobilen bekjemper fattigdom

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Som en del av et nødhjelpsprogram skal organisasjon FN bygge mobilnettverk i 79 byer i til sammen 10 afrikanske land. Dette skal hjelpe nesten en halv million mennesker til å kunne kommunisere med mobil, melder BBC News.

Les også:

- Bygger skole av brukte mobiler
- Afrika mobiliseres
- Mobilspill mot AIDS

De fattigste av de fattige

FN beskriver innbyggerne i de 79 byene som de fattigste av de fattige. De er en del av FNs Millennium Villages-program, som ble startet av FN og Earth Institute ved Columbia University i 2004. Byer som inngår i dette programmet skal være plassert på steder rammet av sult, mangel på tilgang til sykehus og en alvorlig mangel av infrastruktur.

Organisasjonen håper at mobilinitiativet vil gi byene en forbindelse til omverdenen. De aktuelle byene er nemlig godt plassert et stykke unna det som kan kalles sentrale områder. Videre håper FN at både helsevesen og utdanning som et resultat av dette, i tillegg til at den lokale økonomien blir bedre.

En undersøkelse fra 2005 viser faktisk at bruttonasjonalproduktet kan økes med 0,6 prosent dersom mobiltettheten økes med ti mobiler per 100 personer.

Nettverkene skal bygges av Ericsson og drives av lokale mobiloperatører. Teknologien skal i de fleste tilfeller være 2G, med muligheter for datahastigheter på opptil 200 kbps.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen